woensdag 7 november 2012

Thema:over heksen en bang zijn

We praten deze week en de volgende week over heksen. We vonden in onze klas een brief van heks Petronella. Ze was haar toverstaf kwijt. Wij hebben hem gevonden en schreven haar een brief terug.
 Daarna mochten we dan zelf een toverstok en hoed maken. 
We openden een heksenwinkel waarin we mogen wegen met een echte weegschaal. 
We leren ook de heksentaal. Elke letter van onze naam heeft een symbool. We kleven onze naam dan in heksentaal. We leren dindag nog een speciale taal bij, nl de gebarentaal, want dan komt de mama van Felien ons daar alles over vertellen.
Verder zullen we nog tellen,schrijven,rijmen, meer en minder oefenen enz….. 
Onze juf Nathalie is in opleiding geweest bij de muziekheks. Ze heeft daar een liedje over heksen geleerd. Nu leren wij dit ook en mogen we daarbij muziek maken met muziekinstrumenten. 
Juf Hilde is bij de kookheks geweest en heeft daar leren heksenfrietjes maken met pompoen.. Dit mogen we dan zelf ook eens proberen op maandag. We moeten zelf lezen op een grote heksenbrief hoe we de frietjes moeten maken. 
Verder doen we nog een heksenspel en maken speciale toverdrankjes.
 Onze klas verandert stilletjes aan in een echt heksenhol. In de poppenhoek komt de grote heksenketel om te koken en hangt er heksenkledij.
 We zullen tijdens dit thema ook veel over onze angsten en bang zijn praten. We vertellen ook over fantasieverhalen en “wat echt kan”. (Zoals over heksen en spoken die niet bestaan.) 
Groetjes van de heksenjuffen 
PS:eind volgende week beginnen we aan het thema 'de tijd van toen' Is er soms iemand die oud speelgoed heeft uit de tijd van toen? En zouden we dit dan in de klas eens mogen bekijken en bespreken?
 We schilderen onze heksenhoed.

 Even onze soepketel in het heksenhol zetten.
 En nu maar tellen en wegen.



 Ondertussen mochten we figuren oefenen op borden



 Even controleren of het even veel weegt.
 Nog eentje er bij...
 Oei, is dit nu te veel of te weinig?



 We mogen ook leren schrijven met een toverveer. Net zoals de heksen doen.
Nog een foto van onze reuzendino die we allemaal samen gemaakt hebben in de klas.
Wie wil hem adopteren?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten